A SANHA felkészült a BIM-re

Egy csőhálózat szakszerű tervezése a megfelelő átmérőkkel, csövekkel és fittingekkel nagyon időigényes folyamat. A SANHA tudatában van ennek, ezért jelentős lépéseket tett, annak érdekében, hogy megkönnyítse az Önök munkáját azzal, hogy az Épületinformációs modellezés (BIM) területén számos újítást vezetett be. Kifejlesztett egy SANHA termék-beillesztő applikációt (SANHA Product Line Placer (PLIP)) a Revit számára, mely minden szükséges adatot tartalmaz a csőrendszerek gyors és könnyű megtervezéséhez.

A Revit® BIM-szoftver az építészeti tervezéshez, az épületgépészethez és a szerkezettervezéshez, valamint a kivitelezéshez használt szoftver, mely támogatja a több szakágat is felölelő, együttműködésen alapuló tervezési folyamatokat.

Minden releváns SANHA rendszerelem elérhető Revit formátumban, beleértve a nemesacél (NiroSan® és NiroTherm®), szénacél (SANHA®-Therm®), réz (SANHA®-Press és magas nyomású széndioxid-rendszer elemek (HP/K65), valamint a speciális ólommentes ivóvíz press (PURAPRESS®) és ötrétegű (3fit ólommentes és PPSU fittingek) rendszerek elemeit.

A CAD adatokon felül, olyan széleskörű technikai adatok is könnyen elérhetőek a programmal, melyek a BIM tervezési folyamathoz szükségesek, úgymint méretek, súly, Z dimenziók vagy menet típus.

A SANHA termékek a Revitben MEP családokba csoportosítva könnyen és gyorsan letölthetőek az alábbi linken: www.mepcontent.com.

Szuper-gyors rendszertervezés a SANHA applikációjával a REVITben

A SANHA erősen hisz az Épületinformációs modellezés jövőjében, ezért egy lépéssel tovább ment: a SANHA az első gyártó, aki saját applikációval lépett piacra a Revitben. Az innovatív SANHA termék-beillesztő applikációval (SANHA Product Line Placer (PLIP)) a csőrendszerek tervezése nagyon gyorsan megoldható a Revitben.

A SANHA rendszerek tervezése nagyon egyszerű. Az Autorouting funkcióval automatikusan kiválaszthatóak a szükséges fittingek és csövek, valamint lehetséges a méretek változtatása bárhol is legyen a felhasználó a tervezési folyamatban (auto-scaling). A tervezők így mindig a legfrissebb méretekkel tudnak dolgozni.

Miután a rendszer tervezése befejeződött, egy gombnyomásra minden SANHA termékadat anyaglistába lehet küldeni, melyet megrendelések és kalkulációk alapjául lehet használni.

A SANHA applikációban minden releváns SANHA rendszerelem Revit és VDI 3805 formátumban elérhető. Az applikáció a SANHA termékadatokkal együtt ingyenesen letölthető az alábbi linken: store.mepcontent.eu/sanha-product-line-placer. A PLIP és Revit fájlok letöltése mindössze két percet vesz igénybe.

VDI 3805

A teljes SANHA digitális termékpaletta elérhető VDI 3805 formátumban is. A SANHA ezért olyan széleskörű termékadatokkal szolgál, melyet minden sztenderd tervezőprogramban fel lehet használni.

A VDI 3805 egy olyan, elsődlegesen német nyelvterületen használt direktíva, mely definiálja a technikai adatok elkészítésének általános formátumát, ezért lehetővé tesz egy olyan egységes interfészt, mellyel az adatok beimportálhatóak bármely tervező szoftverbe. A VDI 3805 interfész nélkül, az adatokat nem lehetne CAD programokban feldolgozni.

Az adatok könnyen és térítésmentesen letölthetőek és importálhatóak a SANHA weboldaláról. Így a tervezőnek nem csak a releváns technikai adatokhoz van hozzáférése, hanem a VDI 3805 szerinti adatok segítségével precíz két és háromdimenziós terméklátványtervek is elérhetőek. Ezáltal nem csak a tervezés lehetséges, hanem elvégezhető számos technikai kalkuláció, elemzés és szimuláció, valamint költségkalkuláció is.

A VDI 3805 adatok zip fájl formátumban elérhetőek az alábbi linken: https://www.sanha.com/de/technik-service/planung-ausschreibung/vdi-3805/.

Szöveges specifikációk

A napi munka megkönnyítése érdekében szöveges specifikációk is elérhetőek anyagösszetétel és felhasználási terület szerint. Kétféle verzió elérhető (SANHA verzió és neutrális verzió), melyek mindegyike rövidebb szerkesztett formában is megtekinthető. A szöveges specifikációk naponta frissülnek a legújabb szakmai cikkekel, új sztenderdekkel és SANHA újdonságokkal.

A német verzió elérhető az alábbi linken: www.sanha.com/de/technik-service/planung-ausschreibung/ausschreibungstexte/

Emellett országonként további specifikációk is elérhetőek, melyeket a
Cu-Techniktől (info@cutechnik.hu) lehet igényelni.

CAD fájlok

Minden SANHA termékről tud a SANHA olyan fájlokat rendelkezésre bocsátani, melyek műszaki rajzoló programba beilleszthetőek (pl. autoCAD, Inventor, stb).

A különböző fájl típusokat (.dwg, .step, .stx, stb) a Cu-Techniktől (info@cutechnik.hu) lehet igényelni.